Waarom zijn zonnebrillen zo cool? De wetenschap achter jouw geweldige look

Je zet je zonnebril op, stapt het zonlicht in en voelt je meteen hélemaal fabulous. Herkenbaar? Ongetwijfeld! Maar wist je ook dat daar een wetenschappelijke verklaring voor is? 

Veiligheid eerst!

De coole zonnebril op je neus is namelijk een achterkleinkind van de veiligheidsbril uit het begin van de twintigste eeuw. 

Die veiligheidsbrillen werden geassocieerd met snelheid, techniek, sportiviteit en stoere activiteiten. Wie zo’n bril droeg, barstte meteen van het zelfvertrouwen.

Een mysterieuze look

Nog een andere oorzaak van de coolness van je zonnebril: het mysterie dat ontstaat wanneer je jouw ogen afschermt van je gesprekspartner. 

Misschien herken je het gevoel wel. Als je ogen zijn afgeschermd, voel jij je in één klap een pak zelfverzekerder. 

Van high society naar Hollywood

De zonnebril zoals wij die kennen, deed zijn intrede in de jaren 1930. Toen begon de beau monde in de Verenigde Staten het kleinood te dragen. 

Toen Hollywood het mode-item ook adopteerde, was het hek van de dam.

Jazzy, cool en alom tegenwoordig

In geen tijd veroverde de zonnebril iconische gezichten zoals die van Steve McQueen en Audrey Hepburn. Ook in de jazz-scène werd de zonnebril al snel populair. Denk maar aan de tijdloze foto’s van Louis Armstrong met trompet én zonnebril.

Zoals met veel fashion items geldt ook hier: overdaad schaadt. Een hippe zonnebril is een onmisbaar accessoire dat je een coole uitstraling geeft. Maar dat oversized montuur ziet er dan weer een béétje bedenkelijk uit als je op een bewolkte dag op de trein zit. 

Kom je favoriete zonnebril kiezen!

Waar en wanneer je jouw zonnebril het beste draagt, dat bepaal je natuurlijk zelf. Maar bij de keuze van het perfecte model kunnen we je wél helpen. Kom langs om onze collectie te ontdekken!