Hoe de juiste kinderbril kiezen? zó doe je dat!

Is het tijd om een nieuwe bril te kopen voor je zoon of dochter? Spring binnen bij je opticien voor de coolste modellen in alle kleuren. 

De tijd van saaie brillen is al lang voorbij. Vandaag voldoet een kinderbril aan alle verwachtingen: oerdegelijk voor het gekste ravotplezier van het jonge geweld, modebewust voor de trendsettende tieners. 

De juiste kinderbril kiezen: proberen, proberen, proberen!

De juiste kinderbril kiezen is niet altijd eenvoudig. Goed advies bij het passen is dan ook ontzettend belangrijk. Zo combineer je het mooiste montuur met de beste glazen op maat. 

De eerste regel bij het kiezen van de juiste kinderbril? Jouw zoon of dochter moet er hélemaal weg van zijn. De beste kinderbril is de bril die je kind opzet en er dan blij over zegt: “Yep, dit is ‘m helemaal”. Daarom neem je best de tijd om verschillende monturen uit te proberen, in alle formaten, kleuren en materialen. 

4 vuistregels bij het kiezen van de juiste kinderbril

Maak van je bezoekje aan de opticien een leuke uitstap met je kind. Duik in de wereld van kleurrijke monturen, speelse vormen en een helder zicht. Volg deze 4 stappen en je wandelt in geen tijd weer naar buiten met de perfecte kinderbril.

  1. Kies samen met je kind. Als je wilt dat je kind z’n bril altijd draagt, moet hij er zich goed bij voelen.

  2. Laat je adviseren. Glas van kunststof met een krasbestendige laag, superstevige materialen voor het montuur… De juiste info maakt het leven makkelijker achteraf.

  3. Let op de pasvorm. Een bril moet aangenaam zijn om te dragen – anders dragen ze ‘m niet. De juiste kinderbril sluit mooi aan en drukt niet te erg op de neus of oren.

  4. De juiste glazen. Je kind verdient het beste zicht. Je opticien adviseert je over de beste glazen die maximale bescherming bieden. En maakt ze voor je op maat.

Tijd voor een nieuwe kinderbril? De juiste kinderbril kiezen, doe je bij je lokale opticien. Kom snel bij ons langs!